miércoles, 26 de marzo de 2008

'EL VISITANT', d'Éric-Emmanuel Schmitt


‘El Visitant’ arriba a Terrassa des del 14 fins el 16 de març. L’obra d’Éric-Emmanuel Schmitt, també autor de ‘El Llibertí’, és acollida per l’Institut del Teatre i representada per la companyia terrassenca ‘Punt i Seguit Teatre’.

L’obra es centra en la Viena de 1938 ocupada pels nazis. El doctor Freud i la seva filla, Anna, es troben a casa seva quan un agent de les SS s’emporta la noia per interrogar-la. Davant d’aquest imprevist i fortuït segrest, el doctor s’endinsa en una profunda angoixa, plena d’impotència i ràbia, recolzada per l’estat de pressió de rere fons en el qual es troben tots els jueus vienesos. La cavil·lació de Freud, però, es veu ràpidament complementada amb les qüestions que li planteja un visitant cínic, vestit amb un frac blanc lluent, que entra per la finestra del despatx. El visitant i el doctor entaulen una increïble conversa d’elevats nivells filosòfics. Una conversa plantejada des d’un estat d’ànims extrem que el fa vacil·lar i agafar-se a teories que Freud sempre havia refusat.

La posada en escena ha estat excel·lent donades les petites, però acollidores dimensions de la Sala Maria Plans, que faciliten l’acústica i apropen els actors al espectadors. La sala es va omplir, tot i competir amb les activitats de cloenda del Festival de Jazz. El públic, de mitjana edat, es va entregar a l’espectacle, reconeixent amablement amb rialles els tocs d’humor que es desprenien de la trama. Uns personatges brillants, traçats amb detall i interpretats amb força, emoció i molta naturalitat.

Una vegada més, l’autor francès posa en escena una bona dosi de filosofia. ‘El Visitant’ ha estat traduïda a més de 20 llengües i representada en més de 30 països arreu del món. L’obra, representada per primera vegada el 1993, va guanyar, un any després, el premi ‘Nuit des Molières’.



Repartiment:
Dr. Freud: Francesc Falguera
El Visitant: Jordi Rodríguez
Anna: Marta Mars
El Nazi: Vincenç Gomis
Equip Tècnic: Anna Mallada y Manel Pérez
Ajudant de Direcció: Rosa M. Moya
Direcció: Eloi Falguera

2 comentarios:

Anónimo dijo...

¡Qué fort! En Jordi Rodríguez, que fa de visitant, és de Ripollet (el meu poble) i li vaig fer una entrevista l'altre dia per aquesta mateixa assignatura.

El món és un mocador...

www.escarabajocosmico.wordpress.com

Samuel

Raimunda dijo...

Acabo de veure al Foment Hortenc "El visitant"M'ha impresionat la representació magnífica que els actors han fet dels personatges ,especialment el diàleg entre Dr. Freud i El Visitant . Enhorabona a tota la companyia! he gaudit una tarda de molt bon teatre. Grâcies. Raimunda